Revêtement de parking perméable stationnement et voie de circulation à Mons

Parkingbedekking en ecologie: de renovatie van de site Grands Prés bij Bergen

Uitvoeringsjaar : 2015-2016
Plaats : Bergen (BE)
Oppervlakte : 4 500 m²
Toepassingen : Groene parkeerplaatsen, beklinkerde toegangswegen
Gebruik : Residentiële parking

Een nieuwe wijk met ecologisch gebouwde residenties

 

Na de opening van de nieuwe supermarkt, verschenen er nieuwe wooneenheden in deze nieuwe wijk waar levenskwaliteit hoog aangeschreven staat. O2D Environnement® bevestigt zijn ontwikkeling in België met de aanleg van de ecologische bodembedekking van een landschapsparking die 100% waterdoorlatend is voor een residentie met standing, opgeleverd in 2016.

Het wijkleven reikt verder dan de woningen

Dit vastgoedgeheel van Thomas & Piron Bâtiment werd ontworpen door het bureau Sofateliers Architectes. Het omvat het ontwerp van 186 appartementen, verdeeld over 16 residenties met standing. De levenskwaliteit staat centraal in het project. Het moet de bewoners toegang bieden tot groene openbare en privébuitenruimtes.

Naast de woningen voorziet het project ook de aanleg van een nieuwe toegangsweg, de inrichting van de onmiddellijke omgeving van de gebouwen en het landschap. In 2017 kwam er dus een hele nieuwe wijk tot leven aan de oevers van de Haine, vlakbij de nieuwe commerciële zones.

Een duurzame constructie met een ecologische parkingbedekking

Om te beantwoorden aan de parkeerbehoeften aan dit nieuwe wooncomplex werden er 202 plaatsen voorzien tussen de Quai des Otages en de Boulevard Delvaux.

De parkingbedekking is waterdoorlatend en met gras bezaaid, dankzij het O2D GREEN-systeem en een vruchtbaar plaatsingsbed O2D LP GREEN. Dit zorgt voor een prachtig landschap, waarbij de groene parkeerplaatsen volledig geïntegreerd zijn in de nieuwe leefomgeving ontworpen door Sofateliers Architectes. De berijdbare wegen werden uitgevoerd in roosters met klinkers O2D KLINKERS. De zuidelijke zone, aangelegd in 2015, biedt dus een totaal van bijna 3.000m2 waterdoorlatend oppervlak. De noordelijke parkeerzone strekt zich uit over 1.500 m2.

Een parking met een 100% waterdoorlatende bedekking met parkeerplaatsen met gazon
en toegangswegen in klinkers, dankzij de modulariteit van het TTE®-systeem.

 

 

Bergen en stedenbouw: een demografische uitdaging

De stad Bergen, gelegen in de provincie Henegouwen, telde in 2015 een bevolking van ongeveer 95.000 inwoners. Door een gebrek aan woningen en beschikbare bouwgronden, moet de stad Bergen een antwoord vinden op haar bevolkingsgroei. 

Het is binnen deze context dat de site Grands Prés (5 hectaren herbestemde gronden), gelegen voorbij het station langs de Haine, werd gekozen voor de ontwikkeling van grote vastgoedprojecten. Volgens de schepen van stedenbouw en huisvesting, Joëlle Kapompolé, “vormt de site Grands Prés een belangrijke ontwikkelingsas voor de stad”.

Dit vastgoedproject kadert in de operatie ‘Construire adaptable’, of aanpasbaar bouwen, gelanceerd in 2013 door de ministers voor sociaal beleid en huisvesting. Het ontwerp van de woningen respecteert immers de principes van toegankelijkheid en begeleiding bij verlies aan mobiliteit van oudere personen, terwijl het een opmerkelijke levenskwaliteit biedt aan alle bewoners.

 

> Ontdek de belangrijkste aspecten van een ecologische parking

>Ontdek het draagvermogen van het TTE®-rooster

>Ontdek de modulariteit van het TTE®-systeem

Een parkingbedekking met tal van milieuvoordelen

  • duurzaam beheer van het regenwater doorinfiltering op het punt waar de regen valt
  • herstellen van de biodiversiteit in de stad
  • zuiverenvan het regenwater en de lucht, dankzij het gazon
  • verminderen van de CO2-voetafdruk van de werf (vooraf met gras bezaaide roosters, gekweekt in de buurt van Antwerpen)
  • rooster gemaakt van 100% gerecycled plastic
  • milieuneutraal product

Dalle gazon et pavés pour aménagement de parking paysager

X
Documentatie
Vul het onderstaande formulier in om toegang te krijgen tot uw privédownloads en om te genieten van al onze technische documentatie.
Een e-mail zal naar u met een verbinding van permanente toegang worden verzonden (als u hem niet het onmiddellijk ontvangt, denk aan het verifiëren van uw ongewenste post).

E-mailadressen zijn niet identiek
*Verplichte velden

We respecteren de principes van de bescherming van persoonlijke gegevens. Om uw rechten met betrekking tot de via dit formulier verzamelde informatie te kennen en uit te oefenen, gelieve ons Privacybeleid te raadplegen.