Heraanleg: waterdoorlatende parkeerplaatsen met steenslag aan een beschermd natuurgebied

Uitvoeringsjaar : 2017
Plaats : Aix-les-Bains (Zuidoost-Frankrijk)
Oppervlakte : 5000 m²
Toepassingen : Parkeerplaatsen met steenslag
Gebruik : Openbare parking

Voor en na: ontdek de metamorfose van de parkeerzone ‘Parking des Suisses’ in Aix-les-Bains

Volgens de aanbevelingen van het ‘Conservatoire du Littoral’ begon de stad Aix-les-Bains in 2016 met een grote metamorfose van de parkeerzone ‘Grand Port’ aan het meer van Bourget. De idee was om dit grote oppervlak een vakantiegevoel te geven en om een aangename infrastructuur te voorzien voor voetgangers. Het bitumen werd vervangen door witte split door de plaatsing van drainerende parkeerplaatsen met steenslag.

Waterdoorlatende parkeerplaatsen met steenslag voor een drukbezochte parking

Te midden van een heel natuurlijke omgeving wilde men er met de heraanleg van deze parkeerzone vooral voor zorgen dat er een landschapsruimte en een pad werden aangelegd om het meer te bereiken en dat er minder auto’s zouden rondrijden op de Esplanade. Het meer van Bourget is een echte trekpleister en wordt dan ook, heel het jaar door, frequent bezocht. Het parkeeraanbod moet kunnen beantwoorden aan dit hoge gebruik, zonder dat de site echter zijn natuurlijke karakter mag verliezen.

De oplossing O2D MINERALEN®, die de technische prestaties van het TTE®-rooster en een vulling met steenslag combineert, werd weerhouden in het kader van dit heraanleggingsproject.

  • Het TTE®-rooster is, dankzij zijn dragende en lastverdelende kwaliteiten, geschikt voor intensief verkeer en voor het hoge aantal dagelijkse draaimanoeuvres van de voertuigen.
  • De minerale vulling en de keuze voor een lichtkleurige split zorgen ervoor dat deze waterdoorlatende parkeerplaatsen met steenslag zich mooi integreren in het nieuwe landschap van dit ruime gebied.

Het voordeel van drainerende parkeerplaatsen met steenslag: een minimaal onderhoud

Deze oppervlakte van 5.000 m² biedt een duurzaam regenwaterbeheer, waarbij 100% van de neerslag insijpelt daar waar hij valt. Naast de landschappelijke meerwaarde betekent de heraanleg van deze parkeerzone dus een echte vooruitgang op vlak van milieu.

De waterdoorlatende parkeerplaatsen met steenslag vereisen bovendien maar heel weinig onderhoud. Het verwijderen van de afgevallen bladeren in de herfst volstaat om de infiltratieprestaties duurzaam te vrijwaren. De parking brengt dus ook geen extra kosten voor de stadsdiensten met zich mee.

Aménagement de stationnements en gravier et pavés béton drainants Ontdek O2D MINERALEN-systeem

De nieuwe aanblik van de ‘Parking des Suisses’ is perfect geïntegreerd in de site, met een prachtig zicht op het meer omzoomd door de bergen

X
Documentatie
Vul het onderstaande formulier in om toegang te krijgen tot uw privédownloads en om te genieten van al onze technische documentatie.
Een e-mail zal naar u met een verbinding van permanente toegang worden verzonden (als u hem niet het onmiddellijk ontvangt, denk aan het verifiëren van uw ongewenste post).

    E-mailadressen zijn niet identiek
    *Verplichte velden
    We respecteren de principes van de bescherming van persoonlijke gegevens. Om uw rechten met betrekking tot de via dit formulier verzamelde informatie te kennen en uit te oefenen, gelieve ons Privacybeleid te raadplegen.