Templeuve végétalisation d'espaces logements durables

Een tuinstad die een duurzaam woongebied combineert met de vergroening van de omgeving

Uitvoeringsjaar : 2016
Plaats : Templeuve (BE)
Oppervlakte : 1515 m²
Toepassingen : Parkeerplaatsen met gemengde vulling gras en klinkers
Gebruik : Residentiële

Een voorbeeld van duurzame stedenbouw met vergroening van de parkeerplaatsen in Templeuve

 

Dit ecologisch opgetrokken wooncomplex combineert duurzame houtskeletbouw met een integratie in het landschap, door het vergroenen van de ruimte en wandelpaden met klinkers. De doelstelling van deze tuinstad? Het vormen van een woongebied verankerd in een omgeving met een natuurlijke esthetische dimensie.

Templeuve: een ideale ligging voor het aanleggen van een tuinstad

Templeuve, gelegen naast Doornik, is een dorp met 3.300 inwoners in de provincie Henegouwen. Dit landelijke dorp, met in het centrum verschillende diensten en handelszaken, heeft een uitstekende ligging voor de ontwikkeling van een woongebied.

De coöperatieve vennootschap Logis Tournaisien, die reeds verschillende woonprojecten heeft gebouwd in Templeuve, verwierf een aan deze projecten  aanpalende bouwgrond om er 50 nieuwe woningen te bouwen. Het project strekt zich uit over 2 hectaren en telt 30 huurwoningen en 20 woningen bestemd voor de verkoop.

De inplanting van de huurwoningen gebeurde in kleine groepjes, wat ruimte vrijlaat voor omgevingsgroen. De huizen bestemd voor de verkoop staan twee per twee en lijken eerder paviljoenwoningen. Het zijn houtskeletwoningen die bovendien de eerste prijs wonen in de wedstrijd ‘HABITAT EN BOIS’ van Namen in 2006 (architectenbureau ORAES).

Zo kwam er dus een echte tuinstad tot stand die een duurzaam woongebied en groene ruimtes combineert, om de woonfunctie in de natuurlijke omgeving in te passen.

Beschrijving van het project op de site van het bureau ORAES

De vergroening van de ruimte: welzijn en visueel comfort voor de bewoners

Dit woonproject wil zich verankeren in zijn natuurlijke omgeving en biedt dan ook veel ruimte aan groen: groene ruimtes, aangeplante bomen, landschapspaden, groene en waterdoorlatende parkeerplaatsen. Aan beide zijden van de toegangsweg werden parkeerplaatsen in lengterichting aangelegd met een mix van klinkers en gazon. Dit trekt de groene ruimte rond de gebouwen visueel door.  De keuze viel op met gras te bezaaien TTE®-tegels gecombineerd met het O2D-systeem met KLINKERS.

De weerstand en modulariteit van het TTE®-concept beantwoordden aan de eisen van de ontwerpers.

Aménagement de parking paysager en damier pavés et gazon

Ontdek onze OPLOSSINGEN voor de vergroening van de ruimte

Parkeerplaatsen met een mix van klinkers en gazon voor een origineel uitzicht en wandelcomfort. Beelden van het project 2 jaar na de uitvoering…

Een gemengd woonproject gedragen door ‘le logis tournaisien’

‘Le Logis Tournaisien’ beheert 2.124 huurwoningen in de gemeente Doornik.

De opdracht van de coöperatieve is het beheer en de verhuur van sociale en middelgrote woningen, maar ook de aankoop en renovatie van woningen en de nieuwbouw van huurwoningen bestemd voor gezinnen die het moeilijk hebben.

‘Le Logis Tournaisien’ werkt zo samen met de stad Doornik, de sociale huisvestingsmaatschappij, het OCMW en verschillende sociale diensten.

> website Logis Tournaisien

SCHRIJF ONS

Uw gegevens

Wij respecteren de principes van de bescherming van persoonsgegevens. De via dit formulier verzamelde informatie wordt met informatica verwerkt, ten behoeve van de commerciële, marketing en administratieve diensten van O2D ENVIRONNEMENT, ten behoeve van het behandelen van uw bestellingen, het beheren van uw klantenrekening en het opvolgen van de kwaliteit van onze diensten. U beschikt over een recht op toegang, rechtzetting, overdraagbaarheid, wissen, beperking en verzet tegen de verwerking van informatie over u. U kunt uw instemming op elk moment intrekken door u te richten tot: contact@o2d.fr of O2D ENVIRONNEMENT, 117 rue Pierre Brizon, 59810 Lesquin, Frankrijk. Voor meer informatie, kunt u ons beleid inzake bescherming van persoonsgegevens raadplegen.

Uw project



* Verplichte velden

Ik aanvaard dat de opgenomen gegevens worden gebruikt om contact met mij op te nemen.

X
Documentatie
Vul het onderstaande formulier in om toegang te krijgen tot uw privédownloads en om te genieten van al onze technische documentatie.
Een e-mail zal naar u met een verbinding van permanente toegang worden verzonden (als u hem niet het onmiddellijk ontvangt, denk aan het verifiëren van uw ongewenste post).

E-mailadressen zijn niet identiek
*Verplichte velden

We respecteren de principes van de bescherming van persoonlijke gegevens. Om uw rechten met betrekking tot de via dit formulier verzamelde informatie te kennen en uit te oefenen, gelieve ons Privacybeleid te raadplegen.