TTE® MultidrainPlus roosters zijn een ecologisch concept voor een duurzaam beleid van regenwater.

De waterdoorlatende roosters hebben een uitzonderlijke draagkracht en zijn ideaal voor de realisaties van parkings en wegeniswerken. De O2D® concepten zijn verkrijgbaar met klinkers, gras of steenslag naar gelang de eisen van de bouwheer of architect.

Binnenkort kunt u meer informatie vinden op www.o2d-environnement/nl. Hierna, vindt u de presentaties van onze producten alsook de technische fiches.

> Presentatie : een exclusief concept O2D® en roosters TTE® Multidrain

CONTACT : Cathy Guyon

cguyon@o2d.be   –   +33 (0)7.64.17.42.57

Protection des sols biodiversité et infiltration

Parkings, toegangswegen en wegenwerken met TTE® rooster

Het beheren van oppervlakte water is primordiaal geworden in onze hedendaagse urbanisatie. Het stopzetten aan het overvloedig betonneren is een must geworden wanneer infiltratie mogelijk is door drainerende oplossingen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het aanleggen van parkings en toegangswegen, zijn de TTE® roosters nu beschikbaar in België.

 

Ontdek de 5 voordelen van de TTE® rooster :

1. Een uitzonderlijk draagkracht

De troeven van de Duitse TTE rooster is zijn gewicht van 27 kg/m2 en een hoge draagkracht. Een verticale drukweerstand van 10 N/mm2 of 1000 ton/m2. Een statische druksterkte van 147.5 KN op een oppervlakte van 20 x 20 cm (zie Test TÜV, volgens DIN 53454).

De horizontale drukverdeling is optimaal. Een rechthoekig rooster van 40 cm x 80 cm met tand en groefverbinding verhoogt de drukverdeling. Het plaatsen van de roosters in verschillende verbanden biedt meer stevigheid van het geheel (halfsteens, blok en visgraat verbanden).

 

Aménagement d'un parking paysager résistant et stable

2. Bescherming van de wortelstructuur van het gras

De TTE® rooster beschikt over wanden van 14 mm dikte. Om de groene zones te blijven behouden, is het belangrijk de wortelstructuur van het gras te beschermen. Dit is een waarborg tot een langdurig bestaan van het gras.

De wanden van 14 mm dikte en de hoge drachtkracht van de roosters, zijn daarvoor ideaal. De wagens rijden op de draagstructuur van de roosters en niet op het gras.

Andere materialen zoals beton hebben een grote thermische inertie en dus een groter risico tot het verbranden van de wortelstructuur. De Duitse TTE® roosters vervaardigd uit polymeren zijn hiervoor beter geschikt.

Système TTE revêtement parking écologique

 

Dépollution des eaux pluviales par le gazon filtre dépolluant

3. Landschappelijk integratie en modulair systeem

O2D® en de Duitse fabrikant hebben 4 systemen ontworpen om aan alle eisen te voldoen van de moderne urbanisatie. Verschillende combinatie mogelijkheden met gras, gekleurde klinkers en steenslag laten de creativiteit toe.

De 4 Systemen:

  • O2D® Green : voorbezaaide roosters voor een directe indiensttreding.
  • O2D® Klinkers : opvulling met betonklinkers bestaan de uit 5 kleuren om divers markeringen te verwezenlijken. ( grijs, antraciet,geel,rood, bruin)
  • O2D® Mineralen : opvulling met steenslag. Ideaal voor langdurige parkings, staanplaatsen.
  • TTE® Multidrain rooster : om zelf te bezaaien.

Modulair systeem: een combinatie van bvb O2D® Green met O2D® Klinkers is perfect mogelijk en is een mooie toepassing voor parkings.

 

Accès piéton perméable en gazon et pavés

 

Parking écologique à haute qualité environnementale

4. Milieu vriendelijk

Een parking uitgevoerd met de TTE® rooster kan tot 100 l water per m2 absorberen dankzij een hoge doorlatingcoëfficiënt (K waarde tussen 10-2 m/s en 10-3 m/s). De verschillende uitvoeringen met gras, klinkers, en steenslag, vormen een ideale bufferzone bij regenval. Regenwater kan dan langzaam insijpelen naar de ondergronden zonder afvoer van het water.

De roosters zijn vervaardigd in Duitsland en bestaan uit 100 % recycleerbaar polymeren. De TTE® rooster is een ecologisch en neutraal materiaal voor het milieu.

 

Infiltration naturelle des eaux pluviales sur un revêtement drainant

Eco-matériau issu du recyclage de haute qualité environnementale

5. Een economische en snelle oplossing

Een hoge drachtkracht en een bredere verdeling van de lasten bieden duidelijk kosten vermindering van de funderingen en rioleringen. Volgens een Duitse studie zou de TTE® roosters systeem 9€ per m2 goedkoper zijn dan de traditionele uitvoeringen.

Met een tand en groefverbinding kan een snelle plaatsing gebeuren.

Répartition des charges sur parking pavé drainant